Wanneer een mentor?

In het dagelijks leven hebben wij mensen veel te organiseren en te regelen. Zeker als je een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebt waardoor dat allemaal lastig wordt en je het overzicht verliest. Als het je niet meer lukt je eigen belangen voldoende te behartigen kan een mentor je hierin ondersteunen. Samen kijken we naar voor jou belangrijke zaken als verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Indien nodig nemen we hier samen een besluit over. Als je een mentor krijgt, wordt je die door de rechter toegewezen.

Wat doet de mentor voor jou?

De mentor kijkt met je mee naar de zorg, begeleiding, behandeling en verpleging die je krijgt. Hij kijkt ook met je mee hoe deze aan jou worden aangeboden. Als het nodig is neemt de mentor hierover contact op met de zorgaanbieder. Indien er beslissingen genomen dienen te worden neemt de mentor die het liefst samen met jou. Als het echt niet anders (meer) kan zal de mentor voor jou beslissen waarbij hij te allen tijde jouw belangen zo goed mogelijk zal behartigen.

De taken en bevoegdheden van de mentor

De mentor heeft een regievormende en raadgevende taak en is hiervoor wettelijk bevoegd. Dit is op de gebieden verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding, in de zorg/verpleging die er nodig is. Hierbij houdt de mentor rekening met de waarden en normen van client. Uitgangspunt is dat iedere een cliënt zijn eigen vraag heeft.

[services category=”Taken_services”]